Руски магнати купиха хотел Alexander the Great в Пафос и Kanika International Business Center в Лимасол

Фирма „Каника“ продаде на две различни руски фирми Alexander the Great в Пафос и KanikaInternationalBusinessCenter в Лимасол. Това са двете най-големи чуждестранни инвестиции от март 2013-та насам.

Наскоро реновираният плаж Alexander the Great, собственост на Kanika Хотели ООД е продаден на инвестиционното дружество, RubyCoastProperties ООД.  На KanikaHotels ще продължа  да работи хотела на базата на споразумение за дългосрочно отдаване под аренда, сключено с новите руски собственици.

Луксозните офиси KanikaInternationalBusinessCenter са продадени на BystremaHoldingsLtd, а управлението премина в ръцете на нови собственици, които имат планове за поддържане и по-нататъшно укрепване на нейните дейности.

Като част от споразумението е персоналът на хотела и офис комплекса е да не бъдат засегнати или сменени.

Изпълнителният председател на групата компании Kanika, Спирос  Караолис заяви, че двете споразумения ще укрепят водещите позиции на групата в хотелската индустрия в Кипър и ще позволят да се ускори вече планираните проекти за разширение.

Г-н Алексис Тсипелис, консултант от одиторската фирма, Костас Tsielepis & CoLtd, която представлява интересите на  руските инвеститори в Кипър заяви, че преговорите са били дълги и трудни, но са завършили успешно и в края на сделката две сериозни руски компании заявяват официално своето присъствие на кипърския туристически пазар и международните бизнес услуги, което доказва доверие на чуждестранните инвеститори в Кипър.

Той разкри, че новият собственик на Alexander the Great има планове за по-нататъшно инвестиране в хотелския комплекс, а седем-етажната сграда  KanikaInternationalBusinessCenter, която наскоро беше завършена, е почти наета от фирми  от международни компании.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*