Представители на Великотърновския университет гостуват в Кипър

Вчера и днес в Културен клуб “Българче”- Ларнака и в Българския културен център “Възраждане” в Лимасол се проведоха срещи с проф. Димитър Димитров, проф. Андрей Андреев, проф. Николай Кънев и гл. ас. д-р Поля Йорданова, преподаватели във Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”.
Визитата е по покана на председателя на Съюза на българите в Лимасол-“Възраждане”- инж. Димитър Лечев и със съдействието на БКЦ “Възраждане” – Лимасол.
Въпросите, които бяха поставени, се отнасяха предимно за кандидатстване на  зрелостници с българско гражданство, живеещи в чужбина – необходими документи, подготовка и явяване на изпити и др.
Гостите направиха разяснения и по европейската програма “Еразъм”, която дава възможност на ученици, студенти и преподаватели, да се обучават допълнително и да обменят опит в България и други държави на Европейския съюз.
В срещите взеха участие и преподаватели и ученици от Българските училища в Лимасол –”Св.Климент Охридски”, Българското училище в Пафос, БНУ “Васил Левски” – Дали.
Подобни срещи са изключително полезни и в контекста на факта, че България остава една от предпочитаните дестинации на продължаване на образованието след завършване на училище не само сред българските граждани на острова, но и сред кипърските зрелостници.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*