Патриарх Неофит навършва 70 години

Изричното му желание е да посрещне деня без пищни празненства и почести. Негово Светейшество не желае цвета и подаръци, а призовава да се съберат пари за подвижен ехограф и за подпомагане на прицърковните кухни за бедни в София

Днес Патриарх Неофит навършва 70 години.

Той ще посрещне своя юбилей в Троянската света обител, съобщи отделът „Връзки с обществеността“ при Светия синод на Българската православна църква (БПЦ).

Изричното желание на патриарха е да посрещне деня без пищни празненства и почести, а скромно, по монашески в манастира, в който е подстриган за монах – Троянската света обител.

Негово Светейшество призовава всички, които възнамеряват да изразят своето уважение към него с подаръци и цветя, да преведат съответната сума по банкова сметка. Тази година събраните средствата ще бъдат използвани за купуването на подвижен ехограф, изключително необходим на акушеро-гинекологичната болница „Шейново“, както и за подпомагане на прицърковните кухни за бедни в София, посочват от Синода.

Правителството предложи на президента да награди патриарх Неофит с ордена „Стара планина“ – първа степен, за неговата 70-годишнина и за изключителните му заслуги към България.

Пожелания за здраве и дълъг живот и от нас!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*