Не данъкоплатците, Н.Анастасиадис ще плати сам операцията си в Ню Йорк

Президентският дворец се опита да сложи край днес на спекулациите за цената на операцията и болничния престой в Ню Йорк, в престижната Mount Sinai за президент Никос Анастасиадис.

В писмено изявление, Говорителят на правителството Никос Христодулидис каза, че президентът е пожелал да стане ясно, че цената на операцията, болничните такси и настаняване в Ню Йорк ще се поемат от него лично, а не от данъкоплатците. Разходите за собствен медицински екип, които ще придружава президента, също ще се поемат от самия него.

Той заминава за Ню Йорк в събота, където ще се подложи на операция на митралната клапа на 4 декември, и се очаква да се върне на острова преди Коледа, но вероятно няма да се върне напълно на работа за най-малко един месец след операцията.

По съвет на лекарите си Анастасиадис ще се оперира в САЩ, а не в Кипър, заради опасения от евентуални усложнения.

Цената на операцията в САЩ може да стигне от десетки хиляди до стотици хиляди долари в зависимост от това, което ще се прави и продължителността на болничния престой и в медицински център, в който процедурата ще бъде извършена. В случая на Анастасиадис, той ще бъде в болница за 5-7 дни.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*