Няма промяна на ограниченията за скоростта по Грива Дигени в Никозия

Ограничението на скоростта по участъка от булевард Грива Дигени, наблюдаван от трафик камери в Никозия, все още е 50 километра в час, въпреки решението да бъде увеличено след множество оплаквания, че е твърде строго, в резултат на което се поставят стотици глоби всеки ден.

Камерите на булевард Грива Дигени в Енгоми първоначално улавяли по 800 нарушители на ден и много хора, които използват отсечката често, има риск да загубят шофьорските си книжки, след като се хванати на няколко пъти.

Кметът е получил толкова много оплаквания, че през юли се стигна дотам да се предположи камерите да бъдат изключвани по време на деня, за да “не обременяват бедните, честни хора с глоби за превишена скорост.”

От комисията за безопасност по пътищата са решили да увеличат размера на лимита до 65 км в час, но изпълнението е отложено поради несъгласието на отдела за обществени поръчки за строителство, откъдето предполагат, че това ще доведе до увеличаване на инцидентите.

“Решението ще се приложи, когато този въпрос бъде решен, нещо, което според мен ще се случи скоро”, каза началникът на Пътна полиция Янакис Хараламбус.

Той добави, че откакто са монтирани камерите, докато броят на нарушенията в този участък на пътя  е намалял до 200 на ден.

Отделно от камерите, властите също са поставили и три „гърбици“ за намаляване на скоростта по-надолу по пътя, в опит да се спрат младежите, които използват булеварда за състезания.

СМ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*