КОТ иска да привлече 400,000 китайски туристи

Кипърската туристическа организация КОТ има за цел да привлече около 400 000 китайски туристи, каза във вторник председателят Ангелос Луизу.

В опит да облекчи пътя до острова, ще се проведе среща в четвъртък в Министерството на външните работи по въпроса за визите на китайските граждани. “След като проблемът е решен, главния технически директор на КОТ ще има за цел да привлече в Кипър около 400 000 китайски туристи”, заяви Луизу. По повод предстоящото посещение на президента Никос Анастасиадис в Китай на 15 октомври, Луизу сподели, че президента ще бъде придружен от делегация от КОТ, за да разберет защо усилията за привличане на туристи от  Китай през предходните години са били неуспешни. Ако и така нареченият „казино-курорт” бъде разрешен на острова през следващите години могат да бъдат привлечени още около 500 000 допълнителни туристи.

Според статистически проучвания за туризъм като цяло през 2014 г., около 2,4 милиона души са посетили Кипър, а приходите възлизат на около 2,350 милиарда евро. Туристите харчат средно 829 евро на човек по време на престоя си.
Великобритания остава най-големият източник  на туристи, следвана от Русия, Гърция, Швеция, Германия и Израел. Луизу  добави, че туристите предпочитат Пафос и Полис, последвано от Фамагуста, Лимасол, Ларнака и Никозия. За периода от януари до август 2015г. се наблюдава увеличение на пристигащите туристи.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*