Кипър: Акция за крадени луксозни автомобили

В последните месеци се наблюдава изключителен феномен, непознат до момента в Кипър – внос на крадени луксозни МПС от страни на ЕС и продажбата им в Кипър.

В тези случаи е добре да знаете, че арестувания автомобил се конфискува и връща на собствениците и загубата остава за сметка на купувача. Затова, ако сте тръгнали да купувате луксозен автомобил на ниска цена, трябва да се уверите, че автомобилът наистина не е краден и е внесен редовно в страната.

Още двама мъже, на възраст между 33 и 46, са били арестувани в случай на откраднати луксозни автомобили, съобщи полицията в четвъртък.

Те са изправени пред обвинения в заговор за извършване на престъпление и веществено укривателство. Двамата мъже бяха арестувани в Лимасол в сряда вечерта.

Също така, 27-годишен младеж, който вече е бил в ареста във връзка със същия случай, в сряда е обвинен в писмен вид, освободен и повторно арестуван от полицията във  Фамагуста.

Последните дни са извършени арести за кражба на шест луксозни превозни средства. Други трима на възраст 68, 40 и 31, са обвинени в писмен вид и освободени миналия месец.
Луксозните автомобили се смята, че са били откраднати във Великобритания. С помощта на автокъща, органите са установили, че номерата на шасито са били променени.

В Лимасол полицията намери до момента осем крадени коли, които са били внесени в Кипър през Гърция.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*