Здравка Дамянова, медицински козметолог: „Освен майки, съпруги, домакини…, ние преди всичко сме ЖЕНИ!”

В началото на октомври в Кипър за пореден път ще гостува собственичката на козметични салони „Каллас” в София, Здравка Дамянова, медицински козметолог.

Научавайки новината, свързах се с дамата, която е на „Ти” с всички тайни на женската красота и я помолих за интервю. Искаше ми се повече дами на острова да научат новостите в козметиката и терапиите, които за наше съжаление малко закъсняват на острова.

 

 

Салони „Callas” са мерило за качество, професионализъм и всичко ново в медицинската козметика и козметиката. Екипът се състои от козметолог, кинезитерапевт, специалисти маникюр и педикюр, стилист фризьори, колористи, професионални гримьори и други.

За работата на екипа си, г-жа Дамянова казва: „За нас VIP клиент е равнозначно на лоялен клиент, на ценител на качеството и професионализма. VIP са онези клиенти, които инвестират в себе си. Тогава дали VIP са елитът и звездите от национално и международно величие, за които четем във вестниците, които гледаме по телевизията и които ни се усмихват от всяка реклама? Да, разбира се, но… VIP е и обикновеният гражданин, и редовният клиент, който е оценил правилно нас и услугите, които предлагаме.

А те не са малко: фризьорство, козметика, професионален грим, маникюр и педикюр, масажи, фотоепилация, перманентен грим, отслабващи процедури, медицинска козметика, специфични терапии, Вега тест, професионална консултация за жени и мъже.”


За много дами на острова сте позната като добрата фея, която ще съхрани тяхната красота и привлекателност. От колко години идвате в Кипър и какво ви накара да потърсите клиенти (пациенти) на острова?

Тук ме доведе една дама, която в България беше моя пациентка. Предложи ми вместо тя да идва в София, аз да идвам в Ларнака, а тя се ангажира със събирането на дами, нуждаещи се от разкрасяване. И така …не само, че ми хареса тук, защото е много спокойно, а и редовно започнах да идвам, за да поддържам пациентите си. Най-хубавото е, че се запознавам с нови хора всеки път и вече се чувствам като у дома. Лили, която е причината да съм тук, стана  моя добра приятелка, на която винаги мога да разчитам.

Как се оцелява успешно на пазара в България, с такава голяма конкуренция и каква е печелившата формула на работа на екипа ви?

Екипът ни се състои от 20 души – професионалисти. Разбира се ключът към успеха е доверието! На второ място професионализмът на всеки един. И не на последно място следенето на новите тенденции в сферата на красотата.

Вие практикувате медицинска козметика, разкажете на нашите читатели повече за този раздел от козметиката.

Да, аз съм козметолог, което е различно от козметик. Завършила съм висше образование в Медицински Университет София. Практикувам от 8 години поставяне на филъри и мезотерапии. По-скоро това е раздел от медико-естетичната медицина, благодарение на която отлагаме пластичните операции във времето. В бранша съм от 16 години, което е един доста дълъг период, през който аз и колегите ми сме извоювали доверието на клиентите.

Какво не бива да прави един козметик? (като процедури) Защото често, малко тъмно петънце или бенка се оказват нещо различно…

Разбира се един козметик не трябва да премахва каквито и да било кожни израстъци! Днешните козметици са много добре обучени за работа с всякакъв вид апаратура. Те се усъвършенстват непрекъснато. Важното е да имат рутина  и да не спират да се развиват!

Със сигурност вече имате поглед върху нивото на обслужване и предлагането в козметичните салони на острова. Тук със сигурност няма такива големи салони като вашите. В повечето случаи козметичките работят индивидуално. Какво няма в Кипър като козметични услуги?

Да, запозната съм с процедурите в медико козметичните студиа в Кипър и смея да твърдя, че след като излезе на пазара нещо ново – било то процедура или апарат, то в България веднага се предлага в клиниките и салоните за красота. Българките много се грижат за външният си вид и са отворени за всичко ново. Тук  малко по-късно идват новостите и цените на някои процедури са по-високи!

Какви дами идват във вашите салони в София и какво най-често правят като процедури?

Салоните ни са срещу Народно Събрание и съответно обслужваме клиенти работещи в банки, министерства, бизнес дами и господа, както и съвсем обикновени хора. За нас всички са VIP клиенти!

А в Кипър – какви са вашите пациенти?

Тук клиентите са българки, които искат да изглеждат добре и полагат усилия да запазят младостта си. Много малко й трябва на една жена, за да има самочувствие. Това са дами, които ми се доверяват и аз ще направя всичко възможно резултатите да ги удовлетворят.

Живеем в страна, в която слънцето грее поне 300 дни в годината. Как да опазим кожата си от изсушаване и изгаряне?  

Слънцето фотосъстарява кожата! След като обсъдим какви процедури са нужни за лицето им, първото условие е да ми обещаят, че няма да излагат лицето си на слънце, за да постигнем максимален резултат. Разбира се кожата трябва да се хидратира постоянно – външно и интрадермално, чрез филъри и мезотерапии. Тъй като продуктите, които нанасяме върху кожата подобряват единствено състоянието на тургура, но не заличават бръчиците.

Какво е мезотерапия и в какви случаи се прилага?

Мезотерапията е въведена още през 50-те години на миналият век. С нея се третира дехидратирана, отпусната и повяхнала кожа на лице, шия и деколте. Има два вида: мезотерапия и мезолифт. Мезотерапията е коктейл от хиалуронова киселина, антиоксиданти, витамини и аминокиселини и др.

Мезолифтинга е хиалуронова киселина с висока концентрация, която попълва фини бръчици. Нужни са между 4-6 процедури като ударни терапии. Най-новата мезотерапия е с конци, които се редят като мрежа и до 3 месеца те се резорбират, а в кожата ви се синтезира нов колаген. Целта е да лифтираме участъците от лицето при които има птоза(отпускане) и е нарушена V-образната форма на лицето.

Разкажете ни за Вега тест, моля.

Това е изключително достоверен тест за поносимост към храните. Около 200 храни се изследват и резултатите показват кои храни не се разграждат от вашия организъм и кои се натрупват като шлаки и токсини. След като изключите тези, които са противопоказни за вас, процесът на отслабване е гарантиран по естествен път. Изисква се през това време да се храните често и по малко. Всъщност въобще няма да гладувате, а напротив!

Вашият съвет към нашите редовни читателки.

Салоните за красота са тези, в които всяка от нас, след като напусне ученическата скамейка, отива! Всяка дама трябва да има доверен козметик, който, ако е добре информиран и достатъчно начетен, ще може да насочи клиента си към подходящите процедури извършвани от козметолог или дерматолог. Защото никой друг няма да познава вашата кожа и нуждите й по-добре от него.

Пожелавам на всички български момичета, на колкото и да са, да не спират да се борят с времето! Битката не е изгубена! И да не забравяме, че освен майки, съпруги, домакини…,  ние преди всичко сме ЖЕНИ!

От 7-ми до 14 октомври Здравка Дамянова ще бъде в Кипър.

За личен контакт: +357 899 849090 (VIBER), а от 7-ми октомври и на кипърския й телефон 96 778 638.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*