Детската театрална школа “Храмът на Мелпомена” с пореден приз

Детска Театрална Школа “Храмът на Мелпомена ” спечели първа награда в категория поетичен танцов спектакъл с постановката  “Приказка за другото овчарче” на Стефан Цанев на Втория международен фестивал за детски и юношески пиеси и песни “Децата на България”, който се проведе на 30 и 31 март в Чикаго.
 
За това съобщи самата Моника Мелеки, в профила си във Фейсбук. Тя е ръководител на школата и режисьор на постановката, която спечели и първа награда за костюми. А малките артисти, които впечатлиха журито и публиката на фестивала са Арис Здравков, Анелия Пантели, Катерина Папаставру, Лилия Георгиева, Мина Пантели.
 
Школата “Храмът на Мелпомена” е създадена през 2018 г. и оттогава печели награди от фестивали в България и по света. В Америка турнето на талантливите българчета от Кипър ще продължи с представяне на “Приказка за другото овчарче” на 5 април в Генералното консулство на Република България в Манхатън, Ню Йорк. След представлението на децата ще има майсторски клас по актьорско майсторство от актрисата Моника Мелеки.
 
Премиерата на “Приказка за другото овчарче” обаче се случи в Кипър малко преди заминаването на групата за Америка. Децата от театралната школа представиха постановката си в Паралимни пред ученици, учители, родители и гости на БУ “Народни будители” в града. Представлението беше с благотворителна цел , за да може групата да финансира пътуването си до САЩ.
 
След завръщането си малките актьори от школата ще изиграят наградения спектакъл и в Никозия, Лимасол, Пафос пред своите връстници от българските училища.
 
Честита награда, мили деца! Честита награда, скъпа Моника!
 
Пожелаваме още много успехи и аплодисменти по световните сцени!
 
Живка Милова
снимки: Бг фактор, Моника Мелеки

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*