Двама българи екстрадирани до острова

Виновниците ще получат присъди от кипърски съд

Двама мъже от България са били екстрадирани обратно в Кипър във връзка с две различни дела, свързани с престъпления, извършени на острова.
Полицията издаде европейски заповеди за арестите на мъжете, които са на възраст 29 и 32 г. Единият е с обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда през май, а другият е заподозрян в кражба на куфарче с 80 000 евро в брой от кола преди около две години. И двете престъпления са докладвани в Паралимни.

Заподозрените бяха арестувани в София от българската полиция и придружени от двама полицейски служители от Кипър са върнати обратно на острова.

29 годишният е заподозрян в причиняване на тежка телесна повреда през май миналата година на наш сънародник, който се опитал да помогне на приятелката му да се скрие от него. Вследствие от нанесения му побой, пострадалият Х.Х. бе няколко дни в кома, с тежка мозъчно-черепна травма и все още чака присаждане на черепна кост в болницата в Никозия, случай, за който “Българският Вестник” вече писа.

Вторият заподозрян е на възраст 32г. и е издирван по обвинение в кражба на куфарче от кола, паркирана пред вила в Паралимни.
Заподозреният е идентифициран чрез кадри от камери за наблюдение, монтирани извън вилата. Престъплението е извършено през август 2013 г. като извършителят е избягал в България, където си е открил две банкови сметки, и е закупил движимо и недвижимо имущество.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*