Бизнес бракове между млади българки и чужденци в Кипър

Това съобщават в българските новини от БНТ

„Десетки бракове по сметка между ромски момичета от Кюстендил и мъже от Пакистан и Индия се сключват през последните месеци. Чужденците си взимат наши булки, за да си осигурят достъп до ЕС, като предлагат пари на ромските жени от Кюстендилско. Докато булките живеят в чужбина, у нас те са получавали неправомерно месечни помощи, а държавата е ощетена с хиляди левове, съобщиха от дирекция „Социално подпомагане” в Кюстендил.
По думите на жител от ромския квартал “Изток” в града, сключването на бракове между ромски момичета и чужденци се е превърнало в бизнес. Ромските булки се запознават с бъдещите си съпрузи чрез роднини, които работят в Кипър, и заминават за чужбина, за да сключат брак там.
Според Йордан, браковете по сметка между чужденци и момичета от квартала не издържат дълго във времето.”

Това не е нещо ново. В Кипър има стотици такива бракове не само от Кюстендилско,  всички го знаем. И ще добавим, че тези бракове, освен че не издържат дълго във времето, ромските булки често попадат в затвора в Никозия заради бизнес брак. А след това биват екстрадирани от острова, без правото да се върнат обратно.

бракове

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*