Аз съм българче, обичам…

Днес, 20/5/23, децата от българското училище „Д-р П.Берон“ в Ларнака рецитираха, пяха и танцуваха пред своите родители и гости и официално завършиха учебната 2022/2023 година.

Залата на училище „Калогера“ събра десетки родители и скъпи гости от България – директорът на Изпълнителната агенция за българите в чужбина, г-жа Райна Манджукова, Ели Башева от ИАБЧ и Лидия Стефанова, секретар на СБК.

Изключително мило тържество, на което децата получиха своите удостоверения за завършен клас лично от г-жа Р.Манджукова.

В приветствието си тя изрази приятната си изненада от отличния български език на нашите деца. В словото си тя каза:

„За мен е огромно удоволствие е да бъда в този ден сред вас. Винаги казваме, че България е там, където има българи. И това не е само един израз! Това е благодарност към родители и учители, към вашите семейства, които пазите жив българския дух, език и култура.

Вашите деца са герои! С изключителна лекота те се справят с родния език и със задължителните гръцки и английски език в кипърските училища! Свободно общуват днес на български помежду си, което наистина е рядкост в чужбина. Не зная вие колко имате нужда от България. Но зная, че България има нужда от вас! И един ден, когато се завърнете в родината, вие ще бъдете лекарите, учителите, инженерите на тези след вас! Пожелавам на всички ви весела ваканция!“

Тази година българското училище „Д-р П.Берон“ навърши 15 години. Няколко стотин български деца преминаха през него и много от тях вече работят или са студенти в различни страни и в България, за гордост и радост на учители и родители.

Пожелаваме им успех!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*