Кипър: Министерството на образованието работи върху забраната на мобилните телефони в средните училища

Министерството на образованието работи върху законопроекта, който ще въведе същите указания за учениците от средните училища, използващи мобилни телефони в час, като тези, които в момента се прилагат в началните училища в Кипър.

Говорител на министерството каза пред Cyprus Mail, че проектът ще бъде внесен през следващите дни и ще бъде одобрен за одобрение в парламента след изборите на 9 юни.

Ако бъде одобрена, забраната за мобилни телефони в средните училища ще бъде засилена от следваща учебна година.

Министерството на образованието се срещна с представители на родителите на гимназиите и на синдиката на гимназиалните учители Oelmek през миналия месец и те все още уточняват някои подробности.

Говорителят каза обаче, че министерството на образованието все още е открито за обсъждане на подробностите относно забраната, тъй като остават въпроси относно осъществимостта и за прилагане във всички училищни нива.

Липсата на правоприлагане е довела до увеличаване на случаите на насилие и лошо поведение в средните училища, като учениците често комуникират помежду си чрез мобилните си телефони в клас и участват в интернет предизвикателства, които водят до сериозни случаи на тормоз, физически разправии и дори сексуален тормоз и злоупотреба.

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*