Член на борда на Централната банка подаде оставка

Ставрос Зениос

Ставрос Зениос, неизпълнителен член на борда на Централната банка на Кипър (CBC), съобщи в петък сутрин, че подава оставка.

Бившият ректор на Университета на Кипър, Зениос, трябваше да свидетелства пред независимия следовател Панайотис Калис в понеделник след твърденията, че заместник-главният прокурор Рикос Еротокриту може да е бил подкупен по време на частно съдебно дело.

“Аз връчих оставката си на президента на републиката”, гласи съобщение, публикувано от Зениос в туитър, в неговия личен блог. “Не мога да остана безразличен член на институция, която е доволна от този тип управление, вместо да работи за политика за излизане от кризата. ”

По-рано са свидетелствали бившият администратор на банка Лаики Андри Антониадис, Андреас Персианис и Филипос Манарис. Първи даде показания е Стелиос Килиарис – член на изпълнителния орган и изпълнителен член на съвета на Централната банка на Кипър, който също се оттегли от поста си миналата седмица.

Бившият съдия Калис, който е ръководил и комисии, разследващи трагедията в Helios Airways и финансовия колапс на острова, е били натоварен със задачата за 10 дни да приключи разследването и да оповести своите открития. Това се очаква да стане преди края на месеца.

Килиарис многократно поставя в изказванията си Еротокриту в центъра на подкупи и корупционни скандали.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*