Цв.Христофору: Очаквайте ново музикално звучене на един древногръцки мит!

Оперната певица Цвета Христофору, основател на Кипърската Оперна Организация, една от главните виновници за този проект разказа:

Този проект е едно голямо предизвикателство за оперната организация на Кипър. Ще представим автентичната легенда с различно, съвременно звучене. Ще има лека музика, джаз, суинг и други стилове. Костюмите са от тази епоха. Героите се изразяват с пеене, музиката е много достъпна, а има четец (Хара Хараламбус), която театрално обяснява историята още преди Минотавъра, която също е много интересна. Една музикална приказка, с точните исторически данни, която продължава един час и звучи невероятно. Криза е, трудни времена, трудно се прави изкуство, но въпреки това се намериха добри хора и организации. С концерта, посветен на Деня на музиката събрахме пари и си платихме записа във студио.

Събудихме интереса на Министерството на Културата и имаме подкрепата на г-жа Мелетиу, която обеща подкрепа. Освен това кметът на града г-н Луруджатис ни даде безвъзмездно театъра за двете постановки. Благодарни сме, Ларнака ни приема много радушно, топло, хората идват на нашите постановки и ни аплодират. Решихме да направим тези постановки само в Ларнака, защото в момента нямаме възможност да наемаме театри. Идеята ни е този спектакъл да се играе в училищата в района. Така децата в рамките на един час не само ще научат митичната история на Минотавъра, но и ще си прекарат добре. Очакваме инспекторите от средните училища и гимназиите да дойдат да видят постановката и дадат разрешение за това. „Постановки в училищата” е първия си по рода проект за нашата организация и смятаме да го развием в годините напред.

В Кипър няма музикален театър и ще опитаме да се доближим до това понятие. Очакваме нашите български и кипърски фенове да напълнят залата. За постановката на 24 септември решихме да подарим на учениците от Българското училище „Д-р П.Берон” 60 билета и сме уверени, че възприятието за тях ще бъде освен музика, един урок по древногръцка история.

Билети за постановките се продават в Общински театър Ларнака и в офиса на „Българският Вестник”. Цената на билет е 8 евро и смятаме, че е напълно нормална за всеки ценител на нашето изкуство.

1 Comment

  1. Пoзравления! Бихте ли пуснали ФБ обява и на Гръцки за да можем да я разпрпстраним.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*