Хермес търсят инвеститори за старите летища на острова

Летища Хермес в сътрудничество с Министерството на транспорта търсят инвеститори за старите летища на Ларнака и Пафос.

Говорителят на Хермес  Адамос Асприс съобщи, че това се отнася и за международни инвеститори. “Инвеститорите ще открият, че двете области – старите летища в Ларнака и Пафос предлагат редица атрактивни възможности, те са в непосредствена близост до двете нови летища, и представляват основен възел към Източното Средиземноморие, както и множество потенциални бизнес възможности “, каза Асприс.

Офертите за старите летищните се очаква да бъдат представени до края на 2015г. Това не е първият път, когато Hermes и правителството да се опитват да намерят  инвеститори за старите летища. Всъщност ще бъде трети опит за оползотворяване на неизползваните площи, изоставени след построяването на новите летища.
Старите летища са включени в договора за експлоатация, който Хермес е подписал с държавата, изтичащ през 2031г. Миналата седмица изплува наяве, че министерството се опитва да разшири сделката, но без първо да предложи  търг, което бе остро критикувано от главния прокурор Костас Клеридис и главния одитор Одисеас Михаелидес.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*