Фериботната връзка Кипър-Гърция ще бъде възобновена и това лято

Фериботната услуга Кипър-Гърция трябва да бъде възобновена на 29 май и да продължи до 3 септември за трета поредна година, беше съобщено в петък.

Въпреки това, за разлика от миналата година, плаващият под кипърски флаг Daleela няма да редува маршрути от и до Лимасол и Ларнака до Пирея и ще използва само пристанището на Лимасол за всички 22 планирани пътувания за 2024 г., съобщи Politis.

Резервациите трябва да бъдат отворени на 17 април. Не се очаква значителна разлика в цените на билетите.

Операторът Scandro Holdings трябва да обяви всички подробности на пресконференция във вторник.

Според Politis решението да се изпълняват маршрути тази година само от Лимасол е взето главно поради финансови причини. По-специално се казва, че е имало драматичен спад в броя на круизните кораби, които ще използват Лимасол тази година и цените са паднали. В същото време увеличеният трафик на пристанището на Ларнака създаде логистични проблеми, добави той.

Вътре в кораба ще се извършват същите услуги, както през предходните години с каюти от различни класове, както и места без кабина. Вътре на кораба има два кафе-бара, просторни салони и ресторант, както и зона за казино.

По данни от миналата година от май до септември 2023 г. са пътували над 7400 пътници, като са превозени над 2400 превозни средства, плюс 250 домашни любимци.

Корабът може да превозва до 400 пътници и над 200 превозни средства наведнъж.

Ще се обслужат общо 22 маршрута: един през май на 29, пет през юни, осем през юли, седем през август и един през септември.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*