След шест месеца –  4G Интернет от CYTA

CYTA обещава, че до шест месеца на пазара в Кипър ЩЕ има връзки с 4G интернет. Дори и двата му големи конкурента на пазара вече да са лансирали идеята, в дългосрочен план полудържавната организация постепенно навлиза в новата ера на интернет.

220px-Samsung_4G_LTE_modem-4В същото време, от InBusinessNews заявиха, че с новата 4G мрежа,  CYTA ще бъде в състояние да отговори на конкуренцията на равнище скорост, географско покритие и надеждност. Това поне е очакването на хилядите клиенти на CYTA, които вярват, че компанията ще удържи на обещанията си и периода септември-ноември ще могат да се възползват от новата мрежа.

От CYTA казаха, че при сегашните обстоятелства, компанията ще бъде в състояние да започне на кипърския пазар собствена 4G мрежа преди края на 2015 г., при условие че всички технически процедури, контролни механизми и комуникационна стратегия за услугата ще бъдат готови навреме.

Изглежда обаче, че CYTA ще се сблъска с един от най-важните въпроси, свързани с услугите, защото в същото време са изправени пред процеса на приватизация.

4G е четвърто поколение безжични мобилни мрежи. Тя е наследник на 3G и 2G стандартите. Като 4G мрежите обикновено са най-малко четири пъти по-бързи от 3G мрежите.

Технологията поддържа максимална скорост на обмен на данни до 100 Mbps при честотна лента 20 MHz. 4G достъпът е няколко пъти по-бърз от 3G като архитектурата й е пригодена специално за пренос на данни, което за потребителите означава по-високи скорости и интерактивни услуги от рода на онлайн игри и др.

Дeмoнстрaции нa 4G тeхнoлoгия бяхa нaпрaвeни прeз 2006 oт кoмпaниятa Samsung. Дoстигнaтитe скoрoсти бяхa 100 Mbps при изпoлзвaнe в движeщ сe с 60 km/h aвтoбус, и 1 Gbps в нeпoдвижнo състoяниe. Другa нoвoст e прeнoсът нa глaс прeз интeрнeт чрeз прoтoкoлa VoIP. Първaтa в свeтa eкспeримeнтaлнa мрeжa oт 4-тo пoкoлeниe стaртирa нa 28 февруари 2007 Тoвa сe случи в грaд Шанхай, Китай.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*