Сегашното правителство – виновник за ситуацията в Кипър

Андрос Киприану от АКЕЛ хвърля вината върху президента Анастасиадис

 

Две години след като президентът Никос Анастасиадис дойде на власт, положението в икономиката и обществото е депресиращо, каза опозиционния лидер на АКЕЛ Андрос Киприану във вторник, когато заяви, че отговорността на предишната администрация от сегашната. “Безработицата е над 16 на сто”, каза той, и това беше без да се взема предвид броят на младежите, които са емигрирали.

“За първи път броят им е по-голяма от тези, които идват да работят в Кипър,” добави той, което предполага, че цифрата би била 23 на сто.

Безработицата, намаляване на заплатите и намаляването на пенсиите, хилядите кредитополучатели, които не могат да изплатят дълговете си, е следствие от политиката и управлението сега, каза Киприану.

Той обвини правителството и международните кредитори за защита на интересите на банките, а не на малките кредитополучатели, които сега са изложени на риск от загуба на домовете си или бизнеса, заради приложените възбрани.

Запитан дали не е забравил, че неговата партия също поиска финансова помощ от международните кредитори, Киприану заяви, че партията предполага своя дял от вината, но той се е опитал да избегне механизма за подкрепа.

“Ние имаме нашите собствени отговорности, но меморандума обсъден от бившия президент Деметрис Христофиас с Тройката, не включваше подстригване на депозитите, нито приватизацията на полу държавни организации, или повишаване на корпоративния данък и много други мерки, “каза Киприану.

CNA

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*