Разследването на причините за самолетната катастрофа до Ларнака зацикли

Пренасяне на отломките на летище Ларнака за разследване на инцидента.

 

Липсата на черната кутия и пилотската кабина от самолета, който се разби в морето между Кипър и Ливан в сряда, убивайки двамата души на борда, прави разследването на инцидента по-трудно, каза старши следовател по случая вчера.

Янакис Луизу, ръководител на следствения съвет на авиационни произшествия (AAIIB) каза, че неговия екип търсят причините за катастрофата на учебния самолет Diamond DA42 в сряда вечер на път за Бейрут, причинявайки смъртта на кипърския пилот Августинос Августи на 54 години, и ливански бизнесмен и обучаем пилот Джордж Обажи, на 47 години.

Според г-н Луизу, задачата няма да бъде лесна задача, тъй като от събраните отломки на самолета двата двигателя и пилотската кабина липсват.

“На този етап не може да се направят някакви заключения, по простата причина, че липсват съществени компоненти, като двигатели и пилотската кабина на самолета. Ние имаме само опашката и някои части от тялото на самолета“.

Той добави, че останалите части на самолета лежат на морското дъно на дълбочина 2000 m и че събирането им е невъзможно без специален потопяем робот.

“Като начало, разбира се, е и дискусията с контролната кула, но това не помага да се хвърли повече светлина, тъй като, пилотът споменава за проблем, но не казва точно какъв“, каза Луизу.

Министърът на отбраната на Христофор Фокаидис заяви вчера, че няма доказателства, които предполагат намеса от турски военни кораби, които не са били в близост по време на инцидента.

Той отново подчерта, че по време на операцията по търсене и спасяване, не е имало комуникация между Съвместния координационен център на Ларнака Rescue (JRCC) и турските кораби, които се втурнали към мястото, където е паднал самолетът. Той добави, че когато разбрали, че операцията е била ръководена от JRCC, те са напуснали.

Средиземноморският институт за безопасност на полетите призова всички да изчакат резултатите и да се въздържат от коментар.

„Някои от коментарите са спекулация и не са сериозни, защото никой не знае точните причини“, казва той в съобщението.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*