Първата публична изява на кипърския президент след операцията

 

Президентът Никос Анастасиадис направи първата си публична изява в сряда вечерта след операцията на сърцето му и се срещна с вицепрезидента на САЩ Джо Байдън, който го посети в болницата Синай в Ню Йорк.

Срещата е продължила около 15 минути. Следващата седмица се очакват повече срещи на високо равнище, когато ще бъде настанен в хотел за по-нататъшното му възстановяване.
Посещенията ще включват Генералният секретар на ООН Бан Ки-Мун и евентуално американския заместник държавен секретар на Виктория Нуланд.
“Надявам се, че по време на тези контакти ще се даде възможност за обмен на мнения по въпроси, свързани с нашата родина и въпросите с ИИЗ на острова”, каза президентът.

На срещата с Байдън не журналистите бе позволено да направят снимки. Президентът благодари  на лекарите за грижите им и каза, че е доволен от резултатите на операцията. Той също говори за възможно сътрудничество с хирурга САЩ д-р Дейвид Адамс в Кипър.
Благодари на всички, които му пожелаха бързо оздравяване и обеща да се прибере в Кипър преди Коледа и да “работи за по-добри дни през 2015 г.”.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*