ПРЕМИЕРА на ТЕАТЪР „СКАЛА” Ларнака – Няма да платим! Няма да платим!  

 

На 15 ноември (събота) от 20,30 часа театър „Скала” в Ларнака стартира новия театрален сезон с постановката на Дарио Фо, „Няма да платим! Няма да платим!”

Една комедия на италианския лауреат на Нобелова награда за литература Дарио Фо, драматург, театрален режисьор, киноактьор и композитор.

Няма да платим! Няма да платим!” е едно от най-важните произведения в кариерата му. Написана през 70-те години на миналия век, това е голяма комедия, която предизвиква много смях, но и предизвиква зрителя да отговори на някои важни въпроси от социално естество. Сюжетът говори за протеста на обикновените хора, когато точността е достигнала до задънена улица, когато масови съкращения или намаляване на работните часове и заплати са се превърнали в ежедневие и животът става все по-трудно от всякога. А не е ли това темата на деня, която занимава милиони хора по света?

За тази постановка авторът казва: „Разказваме за две семейства, които са избрали за свое оръжие гражданското неподчинение, в борбата с абсурдите в днешното общество.”

От театър „Скала” ни обещават много смях, остроумни закачки, а вие ще си отговорите сами на изникналите в диалозите въпроси…, а най-добрите кипърски актьори – Андреас Мелеки, Лукия Михаил, Софоклис Каскауниас, Василис Пафити, Н.Спиридаки и Фивос Георгиадис ще се погрижат за нашето настроение.

И докато се смеете на изобретателността на героите – италианци, днес много от нас са поставени в същата ситуация. Ще намерим ли сили да се посмеем на собствената си участ?!? Вярваме, че смехът дава тази сила и надежда, че можем да променяме съдбата си… Затова, елате да се посмеем заедно!

 

Режисьор: Андреас Мелеки

Костюми: Андрула Антониадис

Представления:

Премиера: 15 ноември от 20,30ч.;

Всяка събота и неделя от 20,30ч. до 7 декември.

През януари постановката ще продължи да се играе на сцената на театър „Скала” Ларнака.

За резервации: тел. 24652800/1, 99 490 102.

Цена на билетите: 12 евро за възрастни и 7 евро за ученици, студенти, войници и многодетни семейства.

Не плащам! Не плащам!

 

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*