Президентът на Република Кипър посрещна днес членове на Конгреса на САЩ

Президентът на Републиката, г-н Никос Анастасиадис, посрещна този следобед в президентския дворец представители на Конгреса на САЩ – Гас Билиракис, Грегъри Мийкс и Джак Кингстън.

Президентът Анастасиадис запозна конгресмените с настоящата ситуация на кипърския проблем и турските провокации в изключителната икономическа зона на Република Кипър. Той също така се позова на подобрените отношения и стратегическото партньорство между Кипър и Съединените американски щати.

Той отбеляза, че Република Кипър може да стане стълб на стабилността и сигурността в региона чрез решаване на кипърския проблем, както и чрез въпроси, свързани с енергетиката.

Говорейки от името на делегацията на Конгреса, г-н Билиракис отбеляза, че Кипър е стратегически партньор на САЩ и че тяхното посещение тук показва значението, което САЩ придава на това партньорство. Отбеляза също, че той и колегите му следят отблизо развитието на острова и изразиха подкрепата на Конгреса на САЩ за Кипър.

Г-н Билиракис посочи незаконността на последните турските действия и подчерта суверенните права на Република Кипър, в нейната изключителна икономическа зона.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*