Предстоящо: Голям юбилеен концерт в Паралимни на Лазаровден

Българското училище "Народни будители" в Паралимни ще отбележи своята 15-годишнина с мащабно събитие в събота, 27 април

С официално честване и грандиозен концерт българското училише “Народни будители” в Паралимни отбелязва своя 15-годишен юбилей. Събитието ще се състои тази събота, 27-ми април от 5 часа в амфитеатъра на частната английска гимназия “Ксенион”. След официалната част, на която ще присъстват представители на местни и държавни институции в Кипър, официални гости от България и представители на българската общност от всички краища на острова, честването ще продължи с празнично шествие до централния площад на града. Там ще се проведе празничен концерт под надслов “Лазарица”, в който ще вземат участие всички български танцови състави от Кипър – ФТФ “Белоноги” – Паралимни, ТА “Българи” – Ларнака, ТА “Канатица” – Никозия, ТФ “Соватчии” – Лимасол, ГНТ “Хороводна китка” – Пафос. В честването се включват и учениците от българските училища “Азбукарче” – Полис-Хрисохус, “Никола Вапцаров” – Никозия, “Васил Левски” – Дали, “Паисий Хилендарски” -Лимасол, “Петър Берон” – Ларнака и разбира се домакините от “Народни будители” – Паралимни.

Голямата изненада на празника ще бъдат звездните гости от България – финалистите от “България търси талант” 2021 “Джуниър бенд” от Велико Търново. Те ще водят празничното шествие през града и ще открият концерта на площада.

Гости на концерта ще бъдат и детските танцови състави от Паралимни, Дериния и Френарос, общини, с които БУ “Народни будители” си сътрудничи успешно през годините. Със своите повече от 30 изпълнения, концертът ще създаде празнично настроение, ще осигури забавление и приятни емоции на всички, които ще се съберат на централния площад в града. Разбира се, ще завърши с традиционните български хора, на които всички да се заловят.

Организаторите обещават едно наистина незабравимо преживяване с много песни и танци, както и изненади, които обаче те ще запазят за посетителите на празника. Осигурени са щандове за напитки и леки закуски, за да е пълно удоволствието от една чудесно прекарана вечер.

Мащабният проект по отбелязването на юбилея на училище “Народни будители” в Паралимни е под егидата на Посолството на Република България в Република Кипър и на Община Паралимни. Реализацията му се осъществява благодарение на спомоществователството на Община Паралимни, Община Дериния, Митрополия Константиа – Амохосту, СЕК, ПЕО, Хотел “Капетаниос бей – Протарас”, Общокипърската младежка организация, Частна английска гимназия “Ксенион”, Супермаркети “Европа” – Агия Напа и Супермаркет “Заря” – Ларнака, с медийната подкрепа на “Бг фактор” – информационния портал на българите в Кипър и радио “Полития”- Кипър.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*