Празничен водосвет на български език на Никулден

На 6 Декември (Никулден) от 10:00 часа сутринта в църквата Агиа Триада, която се намира на плажа Агиа Триада в Паралимни ще бъде отслужен празничен водосвет, съобщи за „Българският Вестник“ отец Станислав. Службите на български език, които той организира на всички големи празници, станаха вече традиционни и събират все повече вярващи българи от Паралимни, Агия Напа и от други краища на острова.

Поредната празнична служба е посветена на честването на един от най-почитаните светци, Св. Николай, който се почита като избавител на пленниците и покровител на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите. Неговото име означава “Побеждаващ”, счита се и за патрон на рибарите.

Службата ще започне с водосвет в малката църква „Агия Триада“, която се намира на плажа, където беше извършен ритуалът с хвърлянето на кръста на Йордановден тази година.

Агиа Триада
Агиа Триада

След водосвета ще бъдат благословени и осветени рибарските мрежи, въдици и принадлежности на всички рибари, които желаят да дойдат и донесат своите рибарски принадлежности. Ще бъде прочетена и молитва за всички именници.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*