Празник в Лимасол в БУ „Св. Климент Охридски“

На 20 май 2024 се проведе празникът на БУ “Св. Климент Охридски”, гр. Лимасол, посветен на деня на Българската просвета и култура и славянската писменост, 24-ти май.

На тържеството, по покана на СБ “Възраждане” и училищното ръководство присъстваха ректорът на ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, Димитър Димитров, професори и доценти.

Димитър Лечев, председател на СБ „Възраждане“, ректора на ВТУ и училищния ръководител господин Мирослав Митев поздравиха деца, учители и гости на събитието. Учениците от БУ от гр. Пафос поднесоха приятна изненада с вечните български песни “Една българска роза” и “Хубава си, моя горо”. Групата за народни танци “Хоровдна китка” – Пафос с художествен ръководител Диди Тонева изпълни своята празнична програма.

Специален гост на тържеството беше народната певица Нелина, която със своите песни създаде настроение и накара всички да се почувстват като в Родината. Най-много ни развълнува с песента си за България и “Я кажи ми, облаче ле, бяло”.

ТА “Българи”с худ.ръководител Тодор Здравков изпълниха сцената и сърцата ни и поведоха дългото хоро, за което залата се оказа малка.

Най-развълнувани бяха малките ни и по-големи ученици, които заедно със своите учители бяха подготвили тематична програма. Видяхме Хан Аспарух и създаването на България, преминахме през Златния век и накрая малките първокласници представиха своята хумористичната програма, отбелязвайки своя първи празник, посветен на 24 май като ученици.

Призоваваме цялата българска общност от район Лимасол и всички родители, които искат да запазят българския дух и роден език в децата си, да ни се доверят и да ги запишат при нас.

Разполагаме с квалифициран и всеотдаен учителски екип, отлична материална база и любов към това, което правим.

Можем да им дадем много!

Тази година училището ни открива за първи път ДЕТСКА ЛЯТНА АКАДЕМИЯ, която ще започне да функционира от 25/6 до 31/8/24 в часовете от 7:30 – 17:00 от понеделник до петък. Очакват ни занимания, игри, творчески работилници, готварство, лятно кино и още много други забавления.

Очакваме ви!

Соня Терзиева, учител

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*