Пешеходни обиколки с екскурзовод на зашеметяващата долина Ezousa

Топлото време и цъфтящата природа настъпиха, което прави април идеален месец за опознаване на пейзажа на Кипър, преди летните жеги да ни завладеят. През целия месец, от 5 до 16 април, Episkopi Paphos Environmental Center предлага пешеходни обиколки с екскурзовод на английски език на посетителите, водени от водачи по пътеки. Обиколките изследват долината Ezousa и нейната пешеходна пътека, пресичаща планинските склонове, флората и фауната.

Туристите могат да изберат да изберат целия курс (7,6 км), който е на 350 метра надморска височина, или да изберат по-кратки разходки. Опциите, които центърът предлага, включват 30-минутна равна и средна наклонена разходка или 45-минутна разходка по дъното на долината с възможност да видят много видове флора и фауна – видове водни кончета, пеперуди, раци и птици, както и вековни дъбови дървета.

Третият вариант е хълмиста разходка, която следва вълните на западната страна на долината, но без екстремни промени на надморската височина и няколко равни участъка, която продължава един час. Последната предлагана разходка с екскурзовод е пълната разходка по пътеката, която продължава около два часа и половина, покривайки 7,6 километра. Тази пътека минава през много от зоните на местообитания в долината Ezousa и показва предпланинските гори, няколко масивни отвесни скали с много гнездящи птици и хълмисти гледки.

Пешеходните обиколки ще бъдат само с предварителна уговорка между 9:00 и 12:00 часа след препоръчителен преглед в центъра, който продължава приблизително 35 минути. Оттам туристите ще тръгват със своите водачи, за да изследват естествената красота на пролетта.

За записване: Тел.: 26-642234

5-16 април. Episkopi Paphos Environmental, Пафос.

На английски. www.epeicentre.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*