Общини обединяват сили, за да почистят боклука

Местните общини в Никозия са на път да обединят силите си в опит да се постави началото на съвместна услуга за управление на отпадъците, която ще служи по-добре на столицата.

В интервю за държавното радио днес сутринта,  кметът на Енгоми Захария Кириаку, който в момента председателства съвместния проект, каза, че изглежда има съгласие от всички местни общини в областта да се постави началото на единно управление на твърди битови отпадъци (ТБО), което би подобрило обслужването на жителите в Никозия.

“Сигурни сме, че това е правилният начин да се работи”, каза Кириаку. “Има някои въпроси, които трябва да се преодолеят, за да можем да стартираме пилотната схема, за да видим дали проектът е финансово стабилен не само за общините, но и за обществото. Някои от най-спорните въпроси се отнасят до общините на Лакатамия, Цери, Гери и Дали които наемат частни фирми да се справят управление на отпадъците си.”

Кметът на Енгоми продължи, като каза, че новата услуга няма да бъде възложена само със събирането на боклука, но се разглеждат и варианти, в които да се добавят и други услуги, като деблокиране на канализацията и почистване на парковете. В момента, тези задачи са възложени на местните управи и кметства.

“Ние трябва да гледаме напред и да преценим дали тази нова услуга може да изпълнява всички тези функции”, продължи той. “Това е нещо, в постигането на което ние сме силно заинтересовани . Трябва да има хармония между общините, когато става въпрос за управление на отпадъците. ”

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*