Ново проучване за национална здравна система

Лекарската асоциация на острова(PIS) обяви, че ще направи проучване относно всеобхватността на здравната система. „Ние искаме да допринесем нещо положително, като изследваме системата, която трябва да бъде адресирана до всички наши съграждани, независимо от социално-икономическия им статус”. Асоциацията заяви, че иска система, която ще бъде функционално и финансово достижима и ще бъде подкрепена от държавата.

лекарска стачкаПроучването ще бъде проведено от Deloitte.
Целта е да се направят изводи на базата на логически и осъществими аргументи и финансови факти, както и да се вземе под внимание кипърската действителност. „ При проучването ще се вземат под внимание всички мнения и предложения от заинтересованите страни, натоварени с прилагането на националната здравна системата. Сигурни сме, че инициативата ще допринесе за съществена трансформация и модернизация на медицинските услуги, които се предлагат”, съобщиха от асоциацията.

Здравният министър Джордж Памборидис подразни здравните специалисти по-рано този месец, казвайки, че те са частни лекари, които не искат реализирането на националната здравна система, защото те се възползват изключително от начина, по който функционира системата на здравеопазването в момента.
Лекарите работят в неконтролирана среда с минимална конкуренцията с финансови облаги, които в много случаи не се недекларират. Всичко това ще се промени, когато се въведе националната здравна система, каза Джордж Памборидис.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*