Най-после нещо се променя

Законопроект, уреждащ неправилното паркиране на автомобили на паркоместа за инвалиди влиза в кипърския парламент

parkining_anapirwnТой предвижда глоба от 1000 евро за тези, които дръзнат да паркират на паркоместа за инвалиди или тротоари, където блокират преминаването на хора със специални нужди. Предложението е внесено от г-жа Рула Мавроникола от ЕДЕК.

Проектът на Закона за изменение на съществуващото законодателство предвижда вдигане с кран и съхранение на превозните средства от местните власти, като разходите ще бъдат в допълнение към санкциите.

До момента по сегашното законодателство е предвидена глоба от 85 евро за неправилно паркиране на места за инвалиди.

Според предложителя, трябва да се приложат по-строги мерки, за да се промени начина на мисленето на2c3b6d5d0 хората. Този въпрос се обсъжда от 1996-та насам в Парламента, без да е наложено смело политическо решение. От ДИСИ направиха възражения, че местните власти първо трябва да се погрижат за достатъчно паркоместа и чак тогава да се приеме изменението на закона.

Председателят на Организацията на инвалидите приветства предложението и заяви, че искането е представено миналата година, подкрепено с подписите на 2000 граждани, изискващи уреждане на проблема с паркоместата на инвалидите.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*