Кипър: Ще се провежда задължително обучение по безопасност на строителните работници

Министърът на труда Янис Панайоту подписа във вторник задължителна разпоредба, гарантираща обучение за безопасност и здраве за всички работници в строителната индустрия в страната.

Говорейки пред медиите, Панайоту подчерта значението на този ход за безопасността на работната сила в страната .

Споразумението очертава преходен период от две години за постепенно прилагане на изискванията за обучение на работниците. След този преход министърът потвърди плановете на правителството да задължи обучението по безопасност и здраве за всички строителни работници.

Това обучение ще се превърне в предпоставка за достъп до строителни обекти, с издаден пропуск за безопасност след завършване.

Картата „Safe Pass“, подробно описана в приложението към съвместната декларация за политика, ще служи като доказателство за основно обучение по безопасност и здраве на работните места .

Ще се издава за две нива на обучение: едно за технически и научен персонал, а другото за трудов персонал.

Обученията, провеждани от специализирани преподаватели, ще продължат шест часа. Картата ще бъде валидна пет години, след което ще е необходима нова шестчасова сесия за подновяване.

Панайоту изрази благодарност към социалните партньори за тяхната конструктивна ангажираност по време на консултациите.

Съвместната политическа декларация беше подписана от министерството на труда, федерацията на работодателите и индустриалците (Oev), Кипърската търговско-промишлена камара, профсъюзите Sek, Peo, Deok и Pasidy, Научно-техническата камара (Etek), Съвета за регистрация и контрол на изпълнителите (Seee) и Орган за развитие на човешките ресурси (Hrda).

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*