Депутати към Hermes: Намалете таксата за паркиране на летищата или ние ще го направим

 

Таксата паркинг на двете летища, управлявани от Hermes са високи, казаха вчера депутатите, предупреждавайки, че биха могли да приемат закон, регулиращ таксите в обществените и частни обекти.
Беше обсъден и проблемът с незаконно паркираните превозни средства на летищата и таксата за освобождаването им от 85 евро. „За да се паркира на летищата днес, таксата е 6 евро за 60 до 90 минути”, каза председателя на ДИКО депутатът Антонис Антониу.

Антониу каза, че е имало значително нарастване на цените през последните години, без предварителна консултация или одобрение.

До януари 2013 г., първите 20 минути са били безплатни, след това престой до 30 минути струват 2 евро на летище Ларнака и € 1,50 на Пафос, до един час –  3 и 2 евро, съответно и до 90 минути – 3,50 и 3 евро.

Депутатът от АКЕЛ Андреас Факонтис сподели, че тези такси са високи, затова са поискали компанията и министерството да ги разгледат и понамалят. В противен случай, парламентът ще разгледа възможността за изготвяне на законодателство, регулиращо таксите за паркиране в обществени и частни обекти.

Беше обсъдено и дали Hermes може да задържа паркирани незаконно автомобили и да ги таксува като тази практика се основава на решение на кабинета от 2009г.

Главният прокурор постанови, че само полицията има тази власт и че летището трябва да информира своевременно органите на реда за нарушители.

Говорителят на Hermes Адамос Асприс заяви, че компанията предлага безплатно паркиране в продължение на 20 минути.”За съжаление, поради икономическата криза и натиска, бяхме принудени да  коригираме  таксите,” каза той.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*