Властите удължиха крайния срок за необвързващи оферти на авиокомпаниите

Властите в Кипър удължиха срока за подаване на оферти за фирми, проявяващи към Cyprus Airways до 3-ти септември, с цел да се даде възможност кандидатите да имат достатъчно време да формулират своите оферти.

Компаниите, които са заявили, че може да се интересуват в наддаването за превозвача включват Ryanair, най-голямата европейска нискобюджетна авиокомпания, и Гърция Aegean Airlines.

“Министерството иска да даде на всички кандидати възможност и време, за да представят цялостни предложения,” каза източник от кипърското министерство на комуникациите и благоустройството пред Ройтерс днес, петък.

Ryanair планира да направи необвързващо предложение след положителна среща с кипърското правителство.

Повече от 10 фирми имат интерес към закъсалата кипърска авиокомпания през юли. Властите вече са изразили надежда, че може да сключи сделка от началото на октомври.

Cyprus Airways е направила няколко неуспешни опити за обрат през последните години и е обект на проверка от страна на Европейската комисия за приемане на твърди нередовни подаяния за държавна помощ в нарушение на правилата за конкуренция. (Reuters)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*