Анна Виси е обявена за посланик на Ларнака 2030

Вчера кметът на Ларнака Андреас Вирас обяви известната кипърска гръцка певица Анна Виси за Посланик на „Ларнака – Европейска столица на културата 2030г.“

Церемонията се проведе на площад „Европа“ по време на 6-ия международен маратон Radisson Blue Larnaca.

На него присъстваха председателят на парламента Анита Деметриу, кметът на Ларнака Андреас Вирас и президентът на Организацията за Европейска столица на културата – Ларнака 2030 г. Динос Лефкаритис.

Певицата, родена в Ларнака, изрази гордостта си от растежа и развитието на града. Тя благодари на кмета за възможността да стане посланик на културната инициатива, вярвайки в потенциала на града да постигне тази чест.

Виси призова всички, от политиците до жителите, да защитават и съхраняват културата на града.

За 6-ия международен маратон, в Ларнака пристигнаха спортисти от 85 държави.

Кметът на Ларнака – Андреас Вирас, характеризира деня като празник за града, отбелязвайки, че когато са започнали маратона преди седем години, не са предвидили мащаба, който ще достигне. Той изрази задоволство, че чрез Radisson Blue Larnaca Marathon предоставят възможност на хиляди хора от Кипър и 84 други държави да се насладят на това грандиозно събитие, като същевременно популяризират спорта, олимпийските идеали и дават тласък на икономиката на града.

Детското състезание на McDonald’s, включващо участие на един километър от хора с инвалидни колички, добави специално отношение към маратона. Андреас Панайоту, един от участниците, каза, че е „много щастлив“ да участва в маратона със своя ръчен велосипед. „Необходими са много тренировки, за да бъдеш част от това, но чувството е прекрасно“, каза той.

Тази година унгарецът Ласло Булитка спечели маратона при мъжете, а кипърката Мария Сотириу спечели при жените.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*