DCare: Модерен и гъвкав частен здравен план с международно покритие

Колко знаем за доброволното здравно застраховане? Достатъчно ли е покритието на Здравната каса или GESY?

За първи път International Health Plan от кипърска компания стъпва на целия европейски пазар и по света

AKD Insurance прекрачи границите на Кипър и навлезе на европейския пазар с иновативен здравноосигурителен план DCare .

Управляващият директор на AKD Insurance, Андреас Димитриу, който е в застрахователния бизнес повече от 30 години, обяснява за това, което кара DCare да се отличава и да надминава други здравни планове на кипърския, гръцкия и европейския пазар.

С този международен план всеки гражданин на Европейския съюз, може да бъде застрахован.

Къде може да отиде някой, за да кандидатства за DCare?

При всеки застрахователен консултант, който има договор с AKD Insurance или просто и лесно, чрез нашия уебсайт www.akdinsurance.eu , може да поиска оферта само за няколко минути и след това да кандидатства за застраховане в DCare .

Какво прави този застрахователен план DCare толкова специален?

Освен високите финансови покрития, той включва покрития за здравни проблеми, които не се покриват от друг застрахователен план. Например, то обхваща вродени заболявания. Вродените заболявания се дефинират като заболявания от раждането, т.е. заболявания, които някой е имал, откакто е бил зародиш, и всъщност това са предшестващи заболявания.

Частният здравен план на DCare също покрива напълно всяка хоспитализация, лечение или диагностичен тест за рак, ХИВ/СПИН, менопауза, изкуствени крайници, т.е. протези на крайниците и много други. Желаещите могат да проучат всички подробности на нашия уебсайт www.akdinsurance.eu .

В момента на пазара няма сравним частен здравен план. Осигуреното лице има свободата да избере лекаря или клиниката, която желае, в която и страна да се намира. Важно е да споменем, че пакетът DCare покрива лечение при лекари и болници от цял ​​свят с изключение на САЩ, но при желание от страна на клиента, може да избере пакета, включващ и САЩ.

Тоест кои страни/региони включва международното покритие на DCare?

Има два пакета за зона на покритие. Единият обхваща всички страни по света, на всички континенти, с изключение на САЩ, а другият включва и тази страна.

Какви пакети DCare се предлагат?

Няколко са, Basic, Core, Classic, Classic +, Prime и Prime +. Всяко осигурено лице може да избере плана, който отговаря на неговите нужди, както и на лицата на негова издръжка – съпруга и деца.

Какво е HDI на Германия и какво означава това за презастраховането на DCare?

HDI е третият по големина презастраховател в света. Работи в 175 страни и е с рейтинг „A“. Тази компания е гигант в застрахователния сектор, което носи престиж и пълно доверие на работещите с нея. А за всеки гражданин е важно да знае къде се осигурява.

Защо един гражданин се нуждае от частен здравен план, след като гражданите са обхванати от държавни здравни планове?

Това е въпрос, който всеки човек, приятел, познат или колега ми задава. Трябва да отбележа, че здравноосигурителната организация (OHI) на Кипър осигурява персонала си с частно здравно осигуряване и всъщност със средства от държавния бюджет чрез търгове. Това говори много, тъй като самите хора, които работят, за да осигурят обществено здравеопазване на кипърския гражданин, изглежда не вярват на собствения си продукт. Трябва също така да кажа, че имаме много лекари от частния и публичния сектор в Кипър, застраховани в DCare.

Въз основа на вашия собствен опит в застрахователната индустрия, как бихте оценили обществените здравни планове и необходимостта от частно застраховане?

Впечатлението ми от GESY (Обща здравна схема на Кипър) е, че системата не работи правилно. През първите три години се радвахме като граждани и като доставчици на здравни услуги на GESY, с който на практика злоупотребявахме. Имаме същите послания от нашите партньори в Обединеното кралство, Германия и особено в Гърция за техните собствени държавни здравни планове.

Общественото здраве е изоставено. Случайно ли кипърците, които имат финансови възможности, отиват в чужбина, за да търсят специализирано лечение? И знам това от първа ръка като един от акционерите на iMER Medical Services, компания, която обслужва повече от 15 години пациенти, които искат да посетят лекари или да преминат диагностични тестове и лечение в чужбина и главно, в добре известната болница Hadassah на Йерусалим.

Частното здравно осигуряване е необходимо, защото всеки гражданин иска да знае, че каквото и да се случи с него или член на семейството му, ще може да се обърне към доказано надеждни здравни услуги. Частната застраховка  гарантира, че във времена на нужда няма да се налага да прибягвам до прилични грижи или лечение, което така или иначе е мое човешко право. Много от нашите клиенти ми казват, че се чувстват като опитни зайчета в рамката/услугите, предоставени от GESY.

Не преувеличаваме ли понякога като граждани?

За да ви отговоря, нека само да отбележа, че това, което споменавам, не са само емпирични открития. Според статистиката на Европейския съюз (State of Health in the EU Edition), за 2019 г., която беше последната година преди нещата да се усложнят от Covid-19, Гърция отдели 7,8% от БВП за здравеопазване в сравнение с 9,9%, отделени за ЕС като цяло.

Това означава, че много голям дял от разходите за здраве идват от домакинствата (35%) под формата на директни частни плащания – състоящи се главно от доплащане за лекарства и директни плащания за услуги, които не са включени в пакета от обезщетения; посещения при частни специалисти, медицински сестри грижа и грижа за зъбите. И тези цифри са само малка част от пирамидата, която нашите държави искат да нарекат обществено здравеопазване.

Иска ми се нещата да бяха различни, но реалността принуждава гражданите да осигурят адекватни здравни услуги чрез частни здравни планове, а DCare в момента е най-всеобхватният международен план в целия Европейски съюз.

Източник: cyprusinsurancenews

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*