COVID-19:  Спешни мерки в Ларнака

Влизат в сила от утре, четвъртък, 24/09/2020 за две седмици

До днес следобед (23,09,20) в Ларнака има 57 новозаразени, разпределени в няколко контакти групи – епископство Китион, в ресторант на брега на морето, хотел и два футболни отбора.

Министерството на здравеопазването веднага обяви ограничителни мерки за Ларнака, които влизат в сила от утре, 24/9.

Мерките включват:

  1. Събиранията в домовете на хората ще бъдат ограничени до десет души, включително с децата.

 

  1. Църквите, джамиите и други религиозни обекти трябва да ограничат събранията до 75 човека в съответствие с други съществуващи протоколи, като например носенето на маски.

 

  1. Спортните събития трябва да се провеждат без зрители.

 

  1. Максималният брой на хората, които могат да бъдат обслужвани в ресторантите, е 75 на закрито и 150 на открито със социално дистанциране от 3 кв.м на закрито и 2 кв.м. на открито на човек, независимо от размера на мястото.

 

  1. Работата на кина, театри и кина е разрешена с максимален брой 75 на закрито и 150 души на открито, като се спазват във всеки случай насоките и протоколите.

 

  1. Коктейлните партита и поздравленията на сватби и кръщенета са забранени. Позволено е само физическо присъствие на обяд или вечеря, като присъстват максимум 350 души.

 

  1. Вземането на проби за лабораторни изследвания на 3000 души в Ларнака започва незабавно. Повече подробности ще бъдат обявени през следващите дни.

Мерките ще влязат в сила от четвъртък в 6 часа сутринта за период от две седмици. Хората се призовават стриктно да се съобразяват с новите предписания.

Община Ларнака веднага взе мерки за дезинфекция на плажната ивица, Финикудес и други ключови места.

Мерките са подобни на тези, приложени в Лимасол преди около два месеца и едва ли ще се стигне до затваряне на града.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*