Aegean Airlines обмисля действия след спирането на кипърския авиопревозвач

Aegean Airlines е се възползва от възможността за увеличаване на полетите си до и от Кипър, след неотдавнашното закриване на националния превозвач на острова, Cyprus Airways (CA).

Според съобщенията във вестник Филелефтерос, най-големият пътнически превозвач в Гърция вече е готов да прехвърли четири самолета в Кипър и сега изчаква разрешение за полетите от Министерството на съобщенията, за да покрие маршрутите от Кипър до Израел, Украйна, Йордания, Катар и ОАЕ. Те също така ще се стремят да се включат в повече пазари в Европа с повече полети от Ларнака до други дестинации на континента.

Междувременно румънският нискотарифен превозвач Blue Air вече е започнал сутрешните полети до Атина от Кипър и скоро ще разшири дейността си на острова чрез въвеждане следобедните полети до Атина и Солун.

Междувременно след вчерашните протести, които завършиха със сблъсъци пред министерството, министър Георгиадис заяви, че е готов да внесе предложение в Министерския съвет в сряда, с което ще предложи разглеждане на  перспективите за работа на нова местна авиокомпания, която да наследи логото и търговската марка на CA.

Министърът описа перспективите за създаване на ново предприятие, с участието на частния сектор, като важен приоритет.

“Намерението ми е да информирам министрите, които ще вземат решенията или ръководят процеса на тази значима, по наше мнение, възможност за  създаване на нова местна компания, носеща името на марката и логото на Cyprus Airways,”  каза Георгиадис пред CNA.

Решението на кабинета ще даде възможност за назначаване на консултант, който ще се заеме с процедурата за използване на логото и името на марката на Cyprus Airways, чрез създаването на ново дружество.

Президентът Никос Анастасиадис вчера успокои наскоро съкратените работници на авиокомпанията, че правителството ще направи всичко възможно, за да гарантира, че те няма да бъдат оставени на улицата.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*