Фондация „Надежда за децата” отново в действие

Организацията „Надежда за децата” с подкрепата на фондацията на Андрей и Юлия Дашин започна третата си поредна кампания в помощ на децата от социално слабите семейства, предвид предстоящото завръщане на учениците в училищата през септември.

Надежда за децатаОт организацията вчера представиха третата си поредна програма, давайки надежда на стотици социално слаби семейства и с ниски доходи да изпратят през септември децата си на училище с необходимите ученически пособия.

Миналата година над 1800 ученици, нуждаещи се от ученически пособия са се възползвали от кампанията, заяви Андонис Стиляну, член на висшия консултативен съвет.
Кампанията ще започне от август 2015 и ще продължи до януари 2016 г., и граждани и фирми могат да дарят ученически пособия – нови или употребявани, но в добро състояние, канцеларски материали и всичко необходимо за училище в пунктовете за събиране на острова.

Алина Набиева, упр.директор на Фондация Андрей & Юлия Дашин заяви, че даряват € 5500 и че са щастливи, че могат да подкрепят тази благотворителна инициатива за втора поредна година.

Комисарят на доброволческите и неправителствени организации, Янис Янаки поздрави членовете на организацията „Надежда за децата” и нейните партньори за инициативата и упоритата работа.
Танасис Аргиру, оперативен мениджър на DHL Express Кипър, който ще се заеме с прехвърлянето на всички училищни пособия, каза, че това е опит да се елиминира образователното неравенство.

Кутии за оставяне на помощи могат да бъдат намерени в офисите на DHL, книжарниците „Мавроматис”, Американската академия, GC училище по Кариери, Grammar School Никозия на, Little Stars Монтесори детска градина, училище за изящни изкуства Agaia, Pingu е English Center.

Фирмите и институции, които желаят да участват в кампанията, могат да се обадят на организацията „Надежда за децата” на 96 317873 или 22 103234.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*