4 града на протест срещу мандатите на ДПС

И днес протести има заради мандатите на ДПС в 4 града у нас. Това са Дупница и Кюстендил, където недоволстват заради Бат’ Сали, както и в Габрово и Ямбол заради Четин Казак и Илия Илиев.Гражданите обясняват, че не могат да си обяснят как хора, които от няколко поколения живеят в Турция, “драпат за българско гражданство и определят кой ще бъде втори или трети.

Протести да има и в София. В 14.00 ч. пред сградата на ЦИК започна протест, организиран от инициативен комитет от Ямбол.Там ДПС се сдоби с два депутатски мандата срещу 4 хил. гласа, докато с 18 хил. ГЕРБ има само един депутат.    

Протестът е подкрепен от граждани от Габрово и Кюстендил, където народните представители на ДПС са с най-малко гласове, но влизат заради вота от чужбина. В социалните мрежи готовността си да подкрепят протеста са заявили и много софиянци.

Дупничани пък блокираха международния път Е-79 за 15 минути, след което са организирани автобуси до София за тези, които искат да подкрепят протеста.

“Не трябва да оставяме политиците да се успокоят и да не променят закона. В момента те са готови на всичко. В първия или втория месец от мандата на този парламент трябва да го променят, защото в края няма да го пипнат”, заяви математикът Михаил Константинов преди дни по повод протестите.

 

Източник OFFNews

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*