30 декември – краен срок подаване на документи за кметски заместник в Пафос

Кой ще седне на кметското кресло в Пафос?

Общо 18 203 души имат право да гласуват в кметските избори в Пафос на 11 януари

Около 12 на сто от избирателите не са местни кипърци. Изборите ще започне в 7.00 и приключи в 18:00 с един час обедна почивка на обяд.

Кандидатите могат да подадат официално кандидатурата си до 30 декември в областните служби в Пафос.

Изборите бяха обявени от министър на вътрешните работи Сократис Хасикос, след като бившият кмет Савас Вергас на 2-ри декември подаде оставка от поста си, след лавина от предполагаеми закононарушения по отношение на сенчести сделки със общинска земя, смъртни заплахи, изпратени до общински съветници и репортер, собствен тенис корт, построен върху държавна собственост и скандала с канализацията на града, в който изпълнителите са действали с подкупване на длъжностни лица, за да могат да си осигурят държавната поръчка.

За кметското кресло най-силен кандидат е Аристос Василиадис, икономист, чиято кандидатура се подкрепя от трите основни парламентарни партии, АКЕЛ, ДИКО и ЕДЕК.

Втори е Федонас Федонос – един от хората, които са получили смъртни заплахи, подкрепен от управляващата партия ДИСИ.

Следващите кандидати са Андреас Масурас и Дорос Пафотис.

В надпреварата са независимите кандидати Андреас Хрисанту, Андреас Евстатиу, София Хамбиауриди и Вагелис Маврониколас.

Междувременно община Героскипу заедно със седем общини настояват фирмата, работила канализацията на града да им върне обратно сумата от   €5,000,000, твърдейки, че изпълнителите не са си свършили работата по изграждане на канализацията на града. Според кмета на Героскипу Михарис Павлидес, върнатите пари ще бъдат използвани за подновяване на пътната настилка в общината.

Той добави, че неговата община ще наеме независима фирма, която ще извърши стрес-тестове по пътищата, за да докаже, че направената канализация не отговаря на спецификациите, посочени в договорите.

Напомняме, че българите в Пафос, притежаващи книжка за гласуване, могат да дадат своя вот в избора на новия градоначалник.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*