2016-та  с енергийни перспективи за Кипър

Енергийната програма на Кипър за 2016 г. ще бъде богата, заяви в понеделник министърът на енергетиката Георгос  Лакотрипис.

В рамките на няколко седмици, каза той пред репортери, влизането на British Gas (BG) в блок 12 ще бъде завършено. В края на ноември, BG Group обяви, че е придобил 35% от блока след споразумение с притежателя на концесията и оператор Noble Energy.
„Ние се надяваме на най-малко един пробив през 2016 г., но също така и за още проучвателни дейности и от други дружества, които притежават концесии в изключителната икономическа зона на Кипър”.

На тристранната среща между Кипър, Израел и Гърция на ниво държавни глави, която ще се проведе в Никозия на 28 януари, ще се изготви дневния ред, заяви министърът на енергетиката. „Много е важно да се насърчава геополитическите двустранни и тристранни срещи. Бяха проведени първите тристранни политически консултации на ниво външно министерство в Атина. Последваха още срещи, които се фокусираха върху перспективите за сътрудничество в областта за развитие на енергетиката, имиграцията, борбата с тероризма, туризма, технологиите и околната среда”.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*