20100 домакинства са били одобрени за помощите – гарантиран минимален доход

Досега 20100 домакинства са били одобрени за помощите – гарантиран минимален доход (ГМД) като остават още близо два месеца от процес на разглеждане на документите, каза в четвъртък министърът на труда Зета Емилианиду.

В изказване след среща с представители на АКЕЛ и с генералния секретар Андрос Киприану, тя отрече държавни служители да са получавали тези помощи.

„Ако има такива доклади и доказателства, бих искала да знам за това” каза тя пред репортери.
Целта на срещата в четвъртък, според Киприану, бе да се обсъдят практическите решения за това как може да бъде опростен целия процес.
След многобройните жалби от страна на обществеността, бяха направени някои подобрения и  Киприану заяви, напускайки заседанието с думите „ние имаме някои отговори и решения”.
„Усилията, предприети от министерството на труда, за да се решат тези проблеми от практическо естество бяха обсъдени и ние ще следим този въпрос и ще се опитаме да преодолеем трудностите” .

„Сигурен съм, че ние ще продължим да обменяме мнения и да работим заедно, така че проблемите, пред които са изправени нашите съграждани да бъдат разрешени и да се помогне на тези, които са в нужда”.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*