14 ноември – Световен ден на диабета

Без закуска децата напълняват по-бързо

Почти едно на всеки пет или 21 на сто от децата в началните училища в Кипър не закусват, което  води до здравословни проблеми по-късно, съобщиха диетолози и специалисти по здравословно хранене.

За да отбележи световния ден срещу диабета на 14 ноември, асоциацията представи резултати от изследване, започнало още през 2012 г. относно хранителните навици на децата от началните училища.
Според проучването, децата от началното училище, които не закусват, са имали по-голям процент на наддаване на тегло в сравнение с децата, които са имали закуска.
Освен това, децата, които редовно закусват имат по-големи концентрации на Fe серум, който се отнася за нивата на  желязо в организма както и по-малък процент мазнини в организма в  сравнение с децата, които пропускат закуската.
Закуската, и то здравословната закуска може да регулира нивото на кръвната захар през останалата част от деня.
“Хоратас диабеттип I, обикновено диагностицирансред  деца имлади хора, които пропускат закуската, имат пристъпи на хипогликемия”, казва асоциацията. Идеалната комбинацияза една добребалансирана закуска, според експертите, евъглехидратис нисъкгликемичениндексв съчетание сбогати на фибри храни. Плодовете и зеленчуците са задължителни.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*