13-годишна българка печели титли и медали във Великобритания

Само за година и половина 13-годишната плувкиня с разложки корен Камелия Стоименова е спечелила общо 42 златни, сребърни и бронзови медали.

В моментните ранглисти в Лондон Камелия е първа на 50 м. бруст, а във временната ранглиста на Великобритания е на седмо място.

Момичето печели първо място в дисциплината 50 м. бруст на шампионата в Есекс, провел се в началото на тази година, като в нейната дисциплина са взели участие 150 деца от 40 отбора.

През февруари тази година 13-годишната тинейджърка участва в Националния шампионат по плуване в България, като отново се представя отлично.

Камелия се състезава за лондонския отбор Newham – NUEL, а в България за пазарджишкия отбор “Шампион”.

Младата спортна надежда е участвала в състезания за плуване в много европейски страни, като получава призвания и печели медали, които й дават повод за гордост, не само за лондонския отбор, но и за България.

Камелия Стоименова е родена и живее в Лондон със семейството си. С плуване започва да се занимава от осемгодишна, а когато навършва 11 години, печели първите си три медала.

7-годишната й сестра Маргарита също тренира плуване и уверено върви по стъпките на сестра си. Майка им Гергана Стоименова е от Разлог, а баща им Иван е от Пазарджик. От 2001 г. семейството живее в Лондон.

Източник: 24 часа

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*