11-18 октомври  –  Девети фестивал на Средновековието в Агия Напа

Агия Напа отново става център на следващи културни събития. След големия успех на 30-ия Международен фестивал на Агия Напа, предстои Средновековния фестивал, организиран за девета поредна година, на който ще бъде представена една отминала епоха, Средновековието.

Фестивалът ще се проведе от 11 октомври до 18 октомври, в района на средновековния манастир.

Очаква ни една седмица, изпълнена с музика, театър, танци, представления, изложби, симпозиуми и др., пресъздавайки средновековния период.

В тазгодишната програма на фестивала ще видим концертите „Византийска светлина“ на Петрос Гаетанос (11 октомври); „Средновековието до наши дни” с групата „Поклонниците елинизма “‘(12 октомври); театралната постановка „Песента на моста“ с участието на гръцко-италианската група „Енкардиа“ и италианската певица Паула Петросилло (15 октомври); музикалната постановка  „Flamengos – Arab“ с италианската група „Almoraima“ (16 октомври); концерта на гръцката певица Лизета Калимери и фолклорната група „Макам“ (18 октомври) и още много.

Церемония по откриването на фестивала ще се проведе в събота, 11-ти октомври от 19,15ч. с парад на всички участници, които ще започнат от кръговото на пристанището в посока средновековния манастир.  В 20.00ч. кметът Янис Карусо ще поздрави участници и гости, заедно с началника на кабинета на президента Панайотис Антониу.

Програмата ще продължи с концерта „Византийска светлина“ на Петрос Гаетанос.

Програмата за всички концерти и постановки е с начало 19,30ч. и входът е свободен.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*