Южноафрикански инвеститор купува The Mall Кипър

Кипърският The Mall ще бъде продаден на южноафрикански инвеститор Atterbury Group, след като вчера, събота, бе постигнато споразумение за продажбата им, обяви PR мениджъра на Shacolas Group Павлос Павлу.

Сделката включва мола, ИКЕА, търговският център в Енгоми и парцел в непосредствена близост до The Mall на цена от 202 млн. евро.

Той добавя, че групата ще направи съобщение следващата седмица.

“Все още има някои процедури и някои въпроси, които трябва да се уточнят, но очакваме всичко да бъде завършено до четвъртък или петък,” каза Павлос пред Сайпръс Мейл.

Фирмата Atterbury управлява няколко търговски центъра по света. Основана е 1994-та в Претория, Южна Африка и основната й дейност е строителство и експлоатация на търговски центрове и сгради. Има бизнес в Южна Африка, други африкански страни и Европа.

Смята се, че продажбата на тези активи е насочена към по-нататъшно намаляване на кредитите на Shacolas Груп и увеличаване на ликвидността на дружеството.

NKS Shacolas Holdings Ltd, бе съобщено миналата година, е сред едни от най-големите длъжници на банките с около 315 млн.евро.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*