Частните училища в Кипър ще намалят таксите

Частните училища ще трябва да намалят таксите за обучение с  1.12% за учебната  2016-2017 година.

Според съобщение от министерството на образованието, частните училища и институти трябва до 31 март да представят своите курсове за обучение на министерството, за да могат да получат съответното одобрение по закон, три месеца преди началото на новата учебна година.

Годишното намаление или увеличение на таксите се изчислява от министерствата на образованието и финансите всяка година като се вземат в предвид социално-икономически данни. Тази година изчисленията са довели до необходимото намаление на таксите с  1.12 на сто.
Всички планирани увеличения или намаления на таксите от частните институции за обучение трябва да бъдат одобрени от министъра и да бъдат в съответствие с икономическите данни, по-специално на движението на заплатите и инфлацията.

В допълнение, всеки директор на частно училище трябва да информира родителите за всяко дългосрочно или краткосрочно увеличение на таксите.
По този начин, всички родители ще знаят за очаквания размер на таксите за децата си, когато те ги регистрират, както и за всяка планирана промяна.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*