Хотелите във Фамагуста се пукат по шевовете

От туристическата организация изразиха задоволство и съобщиха, че всички хотели в област Фамагуста са пълни. Според шефа на борда, Лакис Аврамидес, областите на Агия Напа и Протарас, заедно с останалата част на острова, записват един от най-добрите си туристически сезони.

Министъра на туризма Йоргос Лакотрипис също каза, че това е рекордна година по туристически пристигания и приходи.

агия напа„Хотелите в областта са с резервации до октомври. Всичко това показва, че този добър сезон ще продължи до средата на октомври. Нашата цел е да се удължи туристическия сезон до средата на ноември, а за сезон 2017 да започне от март, за да обхване осем-девет месечен период“.

Коментирайки дали подобряването на отношенията между Русия и Турция ще се отрази на посещенията на руски туристи на острова, Аврамидес  изрази убеждението, че това няма да се отрази на туризма в страната. Кипърската туристическа организация си поставя за цел да разработи схема за привличане на руски футболни отбори на острова за техните тренировки. Той добави, че са отпечатани над 400,000 карти на Фамагуста, на английски и руски език, които включват всички забележителности, места и паметници на района, заслужаващи да се посетят. Картите са раздадени на всички хотели.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*