Университетът в Кипър и Imperial College London обединяват усилията си

Университетът в Кипър и Imperial College London обединяват усилията си, за изграждане на център за високи постижения в научните изследвания и иновациите. Проекта се очаква да стартира през март 2017г. и ще е на стойност 40 млн. евро. Основните му задачи ще са фокусирани върху подобряване на водоснабдяването, транспортните и комуникационни мрежи. Центърът, първият по рода си в Кипър, е частично финансиран от ЕС по програма „Хоризонт 2020“, и ще се развива от изследователския център Kios в Университета в Кипър.

15 млн. евро ще е сумата от ЕС, 15 млн. евро от правителството на Кипър, и 5 млн. евро от Университета на Кипър. Има споразумения и с АИК, Департамента за водно регулиране, CYTA и други отдели, които ще подкрепят проекта, а след това ще се възползват от откритията и постиженията на центъра. Изследователският център Kios ще бъде разширен и ще бъдат планирани целите и програмите, както на преподаватели, така и на студенти. Координаторът на проекта Мариос Поликарпу съобщи, че очаква докторанти от Великобритания, които ще прекарат шест месеца или една година в Кипър за съвместни изследвания, Преподаватели от Imperial College също ще преподават един семестър в Кипър или ще участват в научни изследвания в центъра. Кипърците също ще прекарват времето си във Великобритания като част от обмена на идеи и знания.

Изследователският екип от Kios се състои от преподаватели и изследователи от отдела по електрическа и изчислителна техника. Редица други отдели на университета също ще си сътрудничат в проекта.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*