Увеличаване на туристите от Германия, Великобритания и Австрия

Спад на руски туристи от 25%

ACTA: Надяваме се да компенсираме спада от руски туристи

За CNA председателят на Асоциацията на туристическите агенции (ACTA) Динос Какурас заяви, че очаквания поток на туристи през юни от Русия е значително по-нисък с 25%. Но налице е тенденция на увеличаващ се туристопоток от Германия, Англия и Австрия, което би могло да компенсира загубите от руския пазар.

ÌåãÜëç êßíçóç  óôéò ðáñáëßåò ôéò Êýðñïõ êáé óýìöùíá ìå ôá åðßóçìá óôïé÷åßá ðïõ áíáêïéíþèçêáí áðü ôïí Ïñãáíéóìü Åñãïäïôþí êáé Âéïìç÷Üíùí (ÏÅÂ) ï ôïõñéóìüò óôçí Êýðñï åß÷å áýîçóç êáôÜ 5,5% ôïí Éïýíéï. Ôá öùôïãñáöéêÜ ìáò óôéãìéüôõðá áðü ôïí ÐñùôáñÜ, Ðáñáóêåýç 16 Éïõëßïõ 2010.

Юни винаги е бил силен от страна на руски туристи, но все още е рано да се отчитат резултати, защото сме в първата половина на месеца, обясни той. Но все пак очакванията са по-малки за руския пазар, в сравнение с миналата година.

Г-н Какурос заяви, че тенденцията за леките завишения в туризма в сравнение с миналата година са окуражаващи и се надяват следващата година тази тенденция да се запази.

Според него, кипърци предпочитат да почиват в Гърция и нейните острови, а немалка част от местните избират за почивка Англия, Франция, Италия и Австрия.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*